Răscumpărarea memoriei

Autor: Andreea Udrea, Sursa: EVZ

Într-o întâlnire online cu cititorii Hotnews.ro, Andrei Pleşu a declarat că nu va participa la referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu, susţinând că nu vede niciun motiv pentru “a înlocui un berbec cu două gâşte”.

După ce a fost ministru al Culturii, de Externe, membru CNSAS şi consilier prezidenţial, Andrei Pleşu conduce astăzi New Europe College şi este editorialist la mai multe publicaţii

“Nu voi merge la referendum. Niciunul din motivele pentru care nu voi merge nu poate fi definit ca ‘boicot’. Nu merg mai întâi pentru că a merge la referendum e un drept nu o obligaţie şi pot să-mi exercit drepturile cum cred eu de cuviinţă”, a spus Andrei Pleşu.

Pleşu a mai declarat că suspendarea şefului statului nu a fost solid argumentată “şi prin urmare nu s-a impus pe agenda mea cetăţeanescă”, adăugând că procedurile prin care s-a ajuns la referendum i se par arbitrare.

“Un al treilea motiv este că m-am plictisit să tot aleg în România ‘răul cel mai mic’. Refuz să mă las manevrat de ură şi orgolii personale…

View original post 27 more words

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s