Marea nuanţă naţională


“Suntem datori să judecăm iureşul politic din România şi în context european şi global. Nici o ţară nu poate să existe doar pentru sine şi niciunei ţări mici, aşa cum e România, nu i se permite aşa ceva.

Care e tendinţa mondială? Pe de o parte, concentrarea puterii în structuri tot mai restrânse, iar, pe de altă parte, interdependenţa dintre aceste structuri şi companiile multinaţionale, care se poate transforma definitiv în controlul politicului de către economic, într-o aservire piramidală având banii ca unic criteriu.

În acest context, România, al cărei scop primordial este acela de a exista (cu atât mai mult cu cât este un stat independent doar de o sută şi ceva de ani), trebuie să joace continuu la mai multe capete, plătind mereu, în special cu propriile resurse (umane şi naturale), pentru a-şi păstra o suveranitate parţială.

Nu numai noi facem asta, să fie limpede. Orice ţară mică trebuie să “danseze” pe acest fir subţire, între statutul de comesean tolerat şi cel de servitor cu privirea plecată. Militar, nu putem face faţă unei invazii declanşate de o mare putere, iar financiar, e suficient să luăm în calcul că sunt fonduri de investiţii care dispun de sume de zeci de ori mai mari decât rezervele BNR şi care, la o adică, ar putea strivi leul într-o singură zi dacă n-ar fi blocate de factorul politic din ţările lor…” Tot articolul aici

Sursa : http://mihneamaruta.ro

Leave a comment

Filed under Politica Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s