Rusia, Kazahstan si Belarus au pus bazele Uniunii Eurasiatice, prin semnarea unui acord de integrare a economiilor lor


Presedintii Rusiei, Kazahstanului si Belarusului au semnat un acord prin care isi “integreaza” economiile in valoare de 2 trilioane de dolari, acord ce pune, practic, bazele constituirii Uniunii Eurasiatice, anunta Bloomberg . “Vom crea o uniune pentru dezvoltare economica de durata”, a declarat liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, in cadrul unui briefing de presa sustinut impreuna cu presedintele Belarusului, Alexander Lukashenko si cel al Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev.

ad
Cele trei foste republici foste sovietice, care au impreuna o populatie de 170 de milioane de locuitori, vor forma un singur spatiu economic incepand cu 1 ianuarie 2012.

Premierul rus Vladimir Putin anunta, la inceputul lunii octombrie, ca Uniunea vamala si Spatiul economic unic, formate in prezent din Rusia, Belarus si Kazahstan, la care au aderat Kargazstan si Tadjikistan, vor deveni in viitor baza pentru o Uniune economica Eurasiatica: “Acest lucru este posibil in conditiile unei stranse coordonari economice si politici valutare. Noua uniune nu va deveni alt URSS, ci o legatura eficienta intre Europa si regiunea Asia-Pacific si unul dintre polii lumii moderne”, spunea atunci premierul rus…Tot articolul aici

http://m.hotnews.ro

Leave a comment

Filed under Politica Asia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s